The Light Connection Silvolde

The Light connection in Silvolde (Gelderland) is een modern bedrijf, dat zich gespecialiseerd heeft in belichting. Verkoop en verhuur van professionele lichtapparatuur voor theater, discotheek, podium, maar ook voor musea, kerken, scholen, buurthuizen, culturele centra, professionele theatermakers, orkesten en verhuurbedrijven.

De oorsprong van het bedrijf ligt rond 1980. Huidige eigenaar Harry de Kort begon destijds met het belichten van een in folk-rock kringen populaire band met de fantasierijke naam Palace Flophouse. De band bracht enkele elpees uit, speelde in binnen en buitenland en stichtte een opnamestudio (Silvox) welke nu nog steeds bestaat. Behalve bij de band werd al snel het licht verzorgd bij theatervoorstellingen, musicals, grote koor optredens met bekende artiesten, popconcerten enz. enz.

In 1990 werd "The Light Connection"als bedrijf officieel opgericht en ingeschreven bij de kamer van koophandel in Arnhem.

Van begin af aan werd er geëxperimenteerd met nieuwe belichtingstechnieken en lichtbronnen. Al in het begin van de jaren 80 werden colourchangers en enkele jaren later zelfs al bewegend licht ingezet. Ook werd al vroeg gebruik gemaakt van geavanceerde lichtsturingen en effecten, waardoor spraakmakende shows ontstonden. Na in ruim 10 jaar tijd veel ervaring te hebben opgedaan met de verzorging van het licht tijdens allerlei evenementen werd de verkoop van apparatuur een steeds groter onderdeel van de activiteiten. Daarom werd in 1990 besloten om The Light Connection op te richten. Naast verkoop zijn de losse verhuur van apparatuur, evenals het verzorgen van complete shows op lichttechnisch gebied altijd onderdeel van de bedrijfsactiviteiten geweest, vooral om voortdurend de feeling met de praktijk vast te houden. Zodoende blijft men altijd uitstekend op de hoogte wat er leeft en speelt op de werkvloer.

Zodoende werd door The Light Connection o.a. het licht verzorgd bij diverse spraakmakende modeshows, bij The Dance Classic Discoshow en bij de succesvolle “Soul Alive” tour van “The Original Sixties R&B and Soul Show, waarmee alle grote schouwburgzalen en diverse festivals in Nederland werden aangedaan. Ook de "Jan Ottink Band"maakt regelmatig gebruik van de diensten van The Light Connection.Inmiddels zijn daar de gloedvolle formatie "The Etta James Experience" en "Cry me a river" The Ultimate Joe Cocker Tribute aan toegevoegd. Ook het nieuwe project "Taste", een fantastische allround live band zal door TLC met licht en beeld worden ondersteund.

In het verhuurpakket bevinden zich, naast movingheads ook strakke led balken met spectaculaire effecten en een enorme lichtopbrengst. Ook een valdoekenset, low smoke machines en aircanons behoren tot de verhuurinventaris evenals de zeer geavanceerde lichtsturingen van Jands, zoals de M1, de S1 en de T2 lichttafels.

Hoofdactiviteit van “The Light Connection” is echter altijd de verkoop van kwalitatief goede, professionele lichtapparatuur geweest. Zowel nieuw als tweedehands. Apparatuur voor de professionals en voor degenen die op professionele wijze met belichting bezig zijn.

The Light Connection is dan ook gespecialiseerd in hoogwaardige apparatuur en is daarom importeur geworden van de zeer geavanceerde lichtsturingen van het wereldwijd bekende gerenommeerde merk JANDS. Zie www.jands.nl

Tevens is The Light Connection de import gaan verzorgen voor de lichttafeltjes en dimmers van het Italiaanse merk NEXT. Ook de zeer betrouwbare draadloze DMX producten van het merk Wi-DMX, worden door TLC in Nederland vertegenwoordid.

De moderne ledverlichting met de enorme lichtopbrengst van de ChromaQ producten verbazen iedereen en worden breed toegepast, van podium tot kerk en van discotheek tot raadszaal. Zo zijn recentelijk evenementenlocatie "De Pieterskerk"in Leiden en het nieuwe Industrieel innovatief, creatief, educatief en recreatief centrum ICER in Ulft van deze hoogwaardige armaturen voorzien. Ook de Nieuwe Kerk in Delft zal medio 2017 verlicht worden door de hoogwaardige Chroma Q Inspire hanglampen.

The Light Connection is tevens leverancier van bekende trussmerken. Hierdoor leveren wij niet alleen allerlei soorten truss voor evenementen e.d. maar ook barriers en natuurlijk degelijke podiumdelen onder andere van het merk STAGEDEX.

Goede, tweedehands apparatuur heeft altijd deel uitgemaakt van het verkoopassortiment van “The Light Connection”. Theatertafels die enkele jaren geleden nog tienduizenden euro’s kosten en nu voor een fractie daarvan te koop zijn, nauwelijks gebruikte movingheads, maar ook nog nooit eerder gebruikte apparatuur afkomstig uit magazijnopruimingen, faillissementen, showrooms e.d. vindt je bij The Light Connection.

Zie www.lightoutlet.nl

Eigenaar/directeur Harry de Kort van The Light Connection, geeft tevens les als docent belichting aan het ROC Rijn IJssel te Arnhem, afdeling "Sound & Vision".

Als u geinteresseerd bent in de geavanceerde lichtsturingen van JANDS of in de hoog rendement led armaturen van Chroma Q of in een ander merk wat door ons geleverd wordt, komt u dan gerust eens langs in onze showroom. Maakt u dan a.u.b. wel even vooraf een afspraak, zodat we ook werkelijk de tijd voor u kunnen nemen.

The Light Connection is te vinden aan de Markt 15 te Silvolde (Gelderland).Tel: 0315-330227.
Mobiel zijn wij bereikbaar via; 06-51011267 (Harry de Kort).
Per email: info@lightconnection.nl Website; www.lightconnection.nl of www.jands.nl

Copyright © Lightconnection 2019 | Webdesign & CMS : DO IT-online